Blog

Slecht in sparen? Beleg dan met je wisselgeld via Peaks!

peaks beleggen ervaringen

Een potje sparen zonder dat je door hebt? Dan is Peaks wat voor jou!

Oke beleggen.. niet zozeer iets waar ik me heel erg in verdiep. Maar toch kan het je heel wat opleveren. Wat je wel in je achterhoofd moet houden is dat je niet binnen een paar weken ineens miljonair bent. Nou heb ik zelf geen duizenden euro’s in een oude sok liggen of op mijn rekening staan wat ik wel even kan missen (want: “beleggen doe je met geld wat je kunt missen”). Dus waar ik toen op terecht kwam was Peaks. Beleggen met je wisselgeld.

Wat is Peaks?

Met Peaks kan je met kleine bedragen beleggen. Je kunt verschillende portefeuilles kiezen zoals

  • Mild
  • Pittig
  • Scherp
  • Heet

Je begrijpt misschien zelf al.. hoe heter hoe risicovoller. Dat wil zeggen dat als het goed gaat je snelle een hogere winst kunt pakken. Maar als het wat minder gaat, ga je daardoor ook sneller in de min.

Inleggen

Bij Peaks leg je wekelijks een bedrag in. Hierin ben je helemaal vrij. Ik heb zelf in het begin gekozen voor 1 euro per dag.  Maar dit kan je zelf bepalen. Je kunt ook kiezen voor meer. Sinds kort is het ook mogelijk bij alle banken om te beleggen met je wisselgeld. Dat doe ik dus ook sinds een paar maanden. Dit houdt in dat elke aankoop die je doet afgerond wordt naar een heel bedrag. Dat verschil wordt in je Peaks potje gestopt.

Voorbeeld:

Ik koop bij de bakker een croissant voor 0,90 cent. Dat pin ik bij de kassa. Dit wordt via Peaks afgerond naar 1 euro, waardoor er dus 0,10 in pijn Peaks potje bijkomt.

Aan het einde van de week worden deze bedragen + de dagelijkse inleg van een euro opgeteld. Zo beleg ik wekelijk tussen de 7 en 20 euro, uiteraard afhankelijk van mijn aankopen.

Zet dit nou zoden aan de dijk? Dat is maar net met welke insteek je wilt beleggen. Ik ben niet zo heel goed in maandelijks geld opzij leggen. Ik doe dit nu bijna een jaar en heb hier bijna 500 euro (ongemerkt) mee ingelegd en dus gespaard. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om dit na een jaar eraf te halen met bijgehorende winst (of verlies, maar dan moet je het gewoon laten staan). Zo spaar je bijv. ongemerkt een groot deel van je zakgeld voor vakantie bij elkaar. Of kan je lekker los gaan op de festivals met zo’n potje. Je kan het op elk moment eraf halen. Maar hoe langer het blijft staan, hoe groter de kans dat je geld meer waard wordt 😊

En ik? Ik heb voorlopig nog geen doel, dus ik spaar lekker door zonder dat ik er eigenlijk erg in heb:)

Beginnen met Peaks? Krijg 5 euro cadeau!

 Denk je nu: Ik wil dit ook? Probeer dan het dan! Dan krijg je de 1e 5 euro cadeau 😀 Download de app en voer de volgende code in: MIRAN9VCF

Het goed begin is het halve werk! Let’s go!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *